AHŞAP BOYAMA
Ahşap objenin ömrünü uzatmak,görünüşünü estetik kılmak amacıyla renklendirilmiş ve değişik metaryeller kullanılarak dekoratif hale getirilmiştir.
Ahşap boyama teknikleri:transfer,one storck,peçete,dekopaj,varaklama,mozaik,stensıl vb.teknikleri vardır.Bunların dışında boncuk,ip,kurdale,kuru çiçek,yaprak,vb.metaryaller kullanılarakfarklı çalışmalar yapılmaktadır.
ÇATOM’larda yapılan ahşap boyama çalışmaları evlerin dekorasyonunda günlük kullanımda (tepsi,mücevher kutusu,sehpalık,şemsiyelik,gazetelik,peçete kutusu vb.)görülmektedir.
Boya olarak su bazlı akrilk boyalar kullanılmaktadır.boyanın ömrünü uzatmak için vernik kullanılmaktadır.
Bu teknikler bütün ahşap objelerde,toprak küplerde,cam ve seramikte uygulanmaktadır.
TAKI TASARIMI
Takı tasarımı uzun yıllardır kullanılan bir süsleme sanatıdır.
El sanatları kurslarında çeşitli metaryaller kullanılarak özel takılar yapılmaktadır.Kursumuzda takı yapımında kullanılan araç ve gereçlerin tanımı,malzemelerin özellikleri,takı tasarımı ile ilgili gtemel bilgiler verilmektedir.
Takı tasarımı kursunda,yüzük,küpe.kolye,halhal,kemer,broş çeşitli tekniklerle yapılmaktadır.Bu tekniklerden bazıları:mumlu iple düğüm tekniği,hayalet telle çalışma,çiviyle çalışma,tel ile örme tekniği,vb.dir
Kursumuzda hazır metaryallerle takı çalıştığımız gibi kendi hazırladığımız seramik hamurlarıylada çeşitli takılar yapılmaktadır.
KUMAŞ BOYAMA
Kursumuzda çeşitli kumaşlar üzerine motifler çizilerek, tekniğe uygun olarak boyanmaktadır.
Kullanılan teknikler:desen hazırlama ve renk bilgisi,çiniğnesi boyama tekniği,türkişi boyama tekniği,kanava boyama tekniği,ipek boyama tekniği,maraşişi boyama tekniği,batik tekniği,şablon boyama tekniği,sim işi tekniğidir.
Boyanan ürünler tersinden 2-3 dakika ütülenerek fikselenir.